fbpx

Beste hardloophorloge met gps voor beginners voor 2020

running watch

Wanneer je doelgericht wilt trainen, is een goed hardloophorloge onmisbaar. Een hardloophorloge is een sporthorloge dat speciaal is ontwikkeld voor hardlopers. Je kunt hem koppelen aan je smartphone en laptop. Het horloge is minimaal voorzien van een gps, zodat je precies kunt bijhouden hoe ver en hoe snel je hardloopt. Meer geavanceerde modellen hebben daarnaast nog tal van andere functies, zoals een cadans– en hartslagmeter.

Nu zijn er tegenwoordig honderden verschillende modellen op de markt, waardoor het, zeker voor beginners, moeilijk is een keuze te maken. Daarom helpen we je vandaag op weg. We hebben de beste hardloophorloges met gps voor beginners voor 2020 voor je op een rijtje gezet. Laten we echter eerst eens kijken wat we als ‘goed’ definiëren.

Wat is een goed hardloophorloge voor beginners?

Je kunt natuurlijk de duurste nemen, maar als beginner loop je het liefst niet te hard van stapel. Toch zouden we de allergoedkoopste sporthorloges (de zogenaamde ‘activity trackers’) ook weer niet aanraden voor hardlopers, omdat deze niet voorzien zijn van een gps. Zonder gps kun je de afstanden en de snelheid die je loopt simpelweg niet goed meten. En als je werkt met een hardloopschema heb je die informatie gewoon nodig.

Verder is het belangrijk dat het horloge niet te zwaar is en comfortabel draagt. Je hoeft er niet mee te kunnen zwemmen, maar het ding mag niet kapot gaan door een spetter regen. Een hartslagmeter is ook wel fijn. Ook dien je het zonder gedoe te kunnen koppelen met je telefoon en een app. Daarbij vinden we een horloge waarbij dat makkelijker gaat beter dan een horloge waarbij je moeite moet doen. Hardlopen is tenslotte al intensief genoeg. Ook houden we wel van goedkoop en betalen we liefst geen honderden euro’s voor een VO2-maxmeter.

De drie beste hardloophorloges voor beginners

Hieronder vind je de keuze van Menwhotrain voor de drie best sporthorloges voor beginnende hardlopers voor dit jaar.

Garmin Forerunner 35 hardloophorloge

De Forerunner van 35 is lichtgewicht, gebruiksvriendelijk en enorm stijlvol. Het is voorzien van een mooi groot scherm waar je fijn vanaf kunt lezen welk tempo je loopt, de afstand die je hebt afgelegd en zelfs wat je hartslag is!

Daarnaast krijg je de Garmin app er gratis bij. Dit is superhandig, want zo ben je direct lid van de Garmin connect online fitness community. Je mag dan van alle software gebruik maken en bent daardoor in staat jouw prestaties tot in het fijnste detail te analyseren. Zo zal jouw sportieve groei onvermijdelijk worden!

Via deze link kan je hem bestellen op Bol.com

Sigma ID Run – Hardloophorloge 

De ID run van Sigma is één van de meest betaalbare premium sporthorloges op de markt. Het horloge draagt heel comfortabel en het heeft alle functies die je je als beginnende of zelfs gevorderde hardloper kunt wensen: snelheidsmeting, afstandsmeting, verschillende trainingsopties en een stappenteller. Dit laatste is erg handig, omdat je hierdoor ook je cadans kunt meten. Ook de ID-run kan eenvoudig worden verbonden met een analyse-app voor je mobiel.

Via deze link kan je hem bestellen bij Bol.com

Polar M430 GPS Sporthorloge

De Polar M430 is onze favoriet als het gaat om design. Het horloge is vederlicht, maar toch is het display groot genoeg om je op een prettige manier te voorzien van alle informatie die je nodig hebt: afstand, snelheid, tempo, cadans en je hartslag. Daarnaast kan de M430 gekoppeld worden aan diverse veelgebruikte apps, zoals MyFitnessPal, Strava en TraningPeaks, zodat je nog veel meer informatie over je prestaties kunt analyseren!

Via deze link kan je hem bestellen bij Bol.com

Read Previous

Goede hardloopschoenen kiezen – Hoe doe je dat?

Read Next

Blaren aan de binnenkant van de voet door hardlopen – Voorkomen en behandelen